Нові методики роботи з дітьми в Дубенській початковій школі

   

Навчання по-новому – часто використовувана фраза, коли йдеться про НУШ. І справді, кожне нове покоління дітей відрізняється від попереднього, а іноді й дуже сильно. Діти потребують сучасних підходів до навчання, розуміння та сприйняття їх внутрішнього світу та потреб, зміни педагогічних концепцій адже вчителю варто бути «на одній хвилі» зі своїми учнями.

Головна ідея Нової української школи – компетентісне навчання. Це означає, що учні не просто набувають знань, а вчаться використовувати їх на практиці й опановують навички.

Нова українська школа має розвивати у дітей: читання з розумінням, уміння висловлювати свою думку усно і письмово, критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями.

Насправді, саме так має виглядати Нова Українська Школа, впровадження якої вже почалось в Україні кілька років тому. Масштабна реформа освітньої галузі зробила певні кроки і вже має успішні результати. Рівненщина може похвалитися позитивними напрацюваннями та втіленням НУШ в регіоні.

У Дубенській початковій школі кожна дитина не просто слухач, а дослідник, фантазер, винахідник. Тут навіть пасивні діти відкриваються, відчувають себе успішними та вірять у свої сили, а вчителі намагаються знайти «ключик» до кожного. Про нові методики роботи з дітьми у цьому навчальному закладі дивіться далі.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram