Нарада з питань вакцинації персоналу закладів освіти та якості дистанційної освіти

   

22 жовтня 2021 року відбулася онлайн-нарада  з  головами  27 міських, селищних, сільських рад, керівниками органів управління освітою територіальних громад, яку провів  Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації.  

Основне питання, що розглядалося, стан вакцинації персоналу та запровадження дистанційної освіти у закладах загальної середньої освіти територіальних громад. Департамент освіти і науки ініціював проведення такої наради, адже проблема вакцинації персоналу шкіл області є на сьогодні дуже важливою. До участі у діалозі з громадами було запрошено Олену Гандзюк, заступника директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Рівненської обласної державної адміністрації, Святослава Сидорука, начальника управління державної служби якості освіти у Рівненській області.

Сергій Подолін, перший заступник голови облдержадміністрації, наголосив на тому, що з  23 жовтня Рівненщина переходить у «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки, тому необхідно максимально активізувати роботу з вакцинації працівників освітніх установ, від яких залежить життя і здоров’я здобувачів освіти.

Директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський, поінформував, що станом на 22 жовтня 2021 року з 44 510 працівників закладів освіти області 35 673 тих, які пройшли вакцинацію або одужали від COVID-19, що становить 80,1% персоналу. 

З 553 закладів загальної середньої освіти Рівненщини на сьогодні за дистанційною формою організовано навчання для учнів 5-9 класів у              85 школах області, де відсоток вакцинованого персоналу менший ніж 80%.

  У 27 громадах області є заклади, що проводять навчання учнів 5-11 класів дистанційно, через низький рівень вакцинації персоналу ЗЗСО. Найбільше таких закладів освіти у Березнівській,  Березівській, Володимирецькій, Немовицькій,  Рокитнівській, Сарненській територіальній громадах.

Найгіршою є ситуація із вакцинацією персоналу у Березівській територіальній громаді, де всі заклади загальної середньої освіти громади мають вкрай низький рівень вакцинації персоналу – від 2% до 21% та Рокитнівській ТГ, де у Більському ліцеї, Єльнівській гімназії, Кисорицькому ліцеї та Нетребській гімназії кількість вакцинованих працівників – 0%. 

Святослав Сидорук, начальник управління державної служби якості освіти у Рівненській області, повідомив про досить низький рівень якості дистанційної освіти, виявлений у ході вивчення даного питання, яке проводить управління ДСЯО у Рівненській області.

У ході діалогу з громадами обговорено причини недостатнього рівня вакцинування персоналу закладів освіти громад та накреслено шляхи виходу з даної ситуації.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram