На шкільній кухні – максимально корисні страви

   

Упродовж двох днів на Рівненщині експерти команди проєкту «Культура їжі І Cult Food» у партнерстві із україно-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» навчають шкільних кухарів із 20 шкіл області працювати за новими підходами.

Із січня 2022 року усі заклади загальної середньої освіти Рівненської області, в яких організовано гаряче харчування, перейшли на норми споживання основних груп харчових продуктів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305.

Перехід відбувся у межах реформи шкільного харчування, яка стартувала з 2020 року. Оновлене меню містить страви зі збірника за редакцією Євгена Клопотенка.

Приготування страв за вказаним збірником потребує опанування різноманітних технологічних процесів приготування страв, опанування яких забезпечить якісне, збалансоване та здорове харчування здобувачів освіти.

Більше у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram