На Рівненщині створюватимуть Центр професійної досконалості

   

Центр професійної досконалості з сучасним обладнанням і технологіями для навчання – не розмови, а вже цілком досяжна реальність, що втілиться на Рівненщині, а саме на базі Квасилівського професійного ліцею.

Перший крок до цього задуму  реалізований. Сьогодні, представниками Квасилівського професійного ліцею, Рівненської обласної військової адміністрації, Рівненської міської ради та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ)
було підписано меморандум, який дозволяє розпочати розробку проєктно-кошторисної
документації для проведення будівельних робіт навчального корпусу та виробничих майстерень закладу.

Фінансувати розробку Центру досконалості та виконання будівельник робіт буде УФСІ з коштів гранту Уряду Німеччини, наданих через німецький банк розвитку KfW. Загалом на будівництво,
закупівлю обладнання та впровадження практико-орієнтованої
професійної освіти планується виділити до 6,66 млн. євро.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль подякував уряду Німеччини за підтримку та вклад у розвиток освіти. Очільник області наголосив, що Рівненщина впевнено тримає лідируючі позиції у професійній освіті. Така співпраця є вкрай важливою адже Центр досконалості в регіоні буде першим, що запрацює в Україні в рамках Проєкту «Професійна освіта у Східному
партнерстві».

Основні завдання, які стоятимуть перед Центром професійної досконалості: підготовка спеціалістів високого класу, що задовольняють вимоги місцевих, регіональних та національного ринків праці; реалізація концепції «навчання впродовж життя»; впровадження інновацій і розвитку професійної освіти та навчанні; забезпечення інклюзивність освіти, що стосується дорослого населення та інші.

За виділені кошти у Центр професійної досконалості буде закуплено сучасне обладнання, розроблені нові освітні програми, проліцензовано актуальні професії для ринку праці і що найголовніше, все це дасть у майбутньому розвиток людського капіталу.

Крім того, підписанти обговорили створення умов для молоді та залучення бізнес-партнерів до співпраці. «Бізнес має розуміти, що саме в цьому освітньому хабі можна буде підвищити свою кваліфікацію. Ми вже говоримо про роботів, каркасне будівництво, штучний інтелект…Ми прагнемо, щоб кожен мав можливість обрати власну освітню карту свого кар’єрного росту та вдосконалював себе впродовж усього життя»,- сказав директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Варто зазначити, що Рівненщина потрапила до сімки пілотних проєктів, які отримали можливість створити такі центри в межах реалізації спільної програми МОН та Європейського союзу EU4Skills.

Приєднуємося до процесу побудови українського майбутнього шляхом досягнень на найвищому рівні досконалості!


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram