На Рівненщині стартував хакатон IT-сектору «Цифровий одяг»

   

ІТ + легка промисловість = круті проєкти в напрямку цифрового одягу. Хто б міг подумати, що можливо об’єднати ці дві галузі?

Rivne IT Cluster та Асоціація легкої промисловості синтезували зусилля в проєкті Digital Wear, щоб створити цифровий одяг — продукт на перетині двох індустрій. В розробці ідей бере участь молодь із ВУЗів Рівненщини, Волині, Житомирщини та з Обласного наукового ліцею м. Рівне. Загалом у темі «Цифровий одяг» працюватиме 10 команд по 5 учасників. Студенти з’їхалися до НУ «Острозька академія», де впродовж дня будуть міркувати над ідеями.

«Ми не обмежуємо вас ніякими напрямками IT. Журі буде оцінювати задумку орієнтуючись на трьох критеріях: інноваційність, реалізованість, функціональність», – звернулася до учасників хакатону виконавчий директор Rivne IT Cluster Ольга Степанченко.

В кінці дня журі підведе підсумки та оголосить результати. Три команди з найкращими ідеями отримають підтримку та можливість реалізувати свій проєкт впродовж трьох наступних місяців.

Побажав успіху та віри у свої сили учасникам хакатону директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. Зі своєї сторони пообіцяв усіляко підтримувати IT кластер та подібні ініціативи. Адже такі заходи – можливість учасникам «Асоціації легкої промисловості», Rivne It Cluster та студентам знайти нові напрямки розвитку у професійних напрямках бізнесів, впроваджуючи інноваційні технології, що дасть можливість заявити про Рівненщину світовій спільноті.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram