На Рівненщині розпочато серпневі педагогічні студії

   

20 серпня у Рівненському ОІППО розпочалися щорічні Серпневі педагогічні студії з теми «Компетентнісне спрямування дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в умовах Нової української школи», учасниками яких є керівники органів управління у сфері освіти територіальних громад, директори центрів професійного розвитку педагогічних працівників, інклюзивно-ресурсних центрів, закладів ЗСО обласного підпорядкування, керівники методичних об’єднань із навчальних предметів та напрямів освітньої діяльності в територіальних громадах.

Під час студій працювало двадцять дві секції. Секції «Керівники органів управління у сфері освіти територіальних громад, директори ЦПРПП та закладів ЗСО обласного підпорядкування», «Директори інклюзивно-ресурсних центрів» працюватимуть в очній формі на базі інституту, інші секції – у режимі онлайн із використанням застосунку Google Meet. Початок студій об 11:00 (перша лінійка), о 13:00 (друга лінійка) та о 15:00 (третя лінійка) згідно з програмою, яка розміщена на вебсайті інституту.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський, ректор інституту, кандидат політичних наук, доцент Алла Черній.

Про основні концепти і тенденції освіти в закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Рівненщини розповіла заступниця начальника – начальник відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.

Метою студій є визначення пріоритетних напрямів розвитку освіти регіону в умовах компетентнісної освіти, шляхів їх реалізації і промоції реформи освіти в умовах децентралізації, заходів із її реалізації на регіональному рівні та підготовка педагогічних працівників до нового навчального року, який відкриває нові можливості для всіх учасників освітнього процесу.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram