На базі Білого озера відбулася обласна літня профільна школа для лідерів учнівського самоврядування Рівненщини

   

З 16  по 19 серпня 2021 року на базі Вараської міської територіальної громади відбулася обласна літня профільна школа для лідерів учнівського самоврядування учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти Рівненської області, які є лідерами учнівського самоврядування понад двадцяти територіальних громад сіл, селищ, міст.

70 лідерів та координаторів учнівського самоврядування  розвивали лідерські якості, набували нових знань та удосконалювали уміння працювати в команді, взаємодіяти для прийняття виважених рішень та брати відповідальність за їх реалізацію.

Урочисте відкриття заходу відбувалося на базі Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради за участю представників від органу місцевого самоврядування, громадських організацій міста Вараша. У перший же день роботи лідери мали змогу відвідати тренінги «Ми – різні, ми – рівні», який підготували і провели фахівці інклюзивно-ресурсного центру та «Лідерство – запорука успіху» – «Гончаренко центр-партнер Вараш»; екскурсії до Інформаційного центру «Полісся» ВП «Рівненська  АЕС»  та оглядової екскурсії навколо РАЕС, а переїхавши на територію РОК «Біле озеро» (с.Рудка Вараського району) – облаштували «наметове містечко» для подальшої роботи, взяли участь у лідерський вечірці, переглянули фільм під відкритим небом «Мої думки тихі».

Такою ж насиченою була програма Школи лідера у всі дні роботи – з тематичними навчаннями у воркшопах, «майстернях», інтерактивними і навчальними іграми, дебатами, тренінгами з основ журналістики, акторського мистецтва, ораторської майстерності, курсами медіаграмотності, організували і провели флешмоб, присвяченого 30-річчю незалежності України «Тобі, Україно!»… Демонстрували власну майстерність, представляли проєкти,  обмінювались досвідом як лідери так і координатори Олена СТАДНИК, В’ячеслав ТИХИЙ (м.Вараш), Андрій ШУМАНСЬКИЙ-БАНАЦЬКИЙ (м.Рівне), Володимир КУЛАЙ (с.Городок Рівненського району). Долучались до роботи з дітьми тренери Вараського центру професійного розвитку педагогічних працівників, «Гончаренко центр-партнер Вараш».

Обрали голову обласної ради старшокласників Рівненщини «Імпульс»  Ірину КОВТУНІК, яка очолить обласну раду старшокласників «Імпульс» у найближчі два роки

Варто зазначити, що заняття Школи лідерства поєднувались із відпочинком на лоні прекрасної природи – Білого озера з неперевершеною доброю, позитивною атмосферою, катанням на байдарках, «вечірніми ватрами», піснями, переглядами цікавих фільмів. А наші учасники стали добрими друзями, які готові працювати разом, йти далі вперед, підтримувати один одного і безперечно – перемагати.

Підтримка, допомога та гарні умови для роботи були створені адміністрацією ВП «Рівненська АЕС», які систематично підтримують раду старшокласників Вараської громади.

Спонсорську допомогу надали і «Гончаренко центр-партнер Вараш», які готові до співпраці з обласною радою старшокласників і надалі.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram