На Рівненщині обговорили кількість та якість укриттів у закладах освіти

   

«Незабаром початок нового навчального року, а облаштування укриттів в закладах освіти не в усіх громадах ще завершене. Навчання та безпека учнів, студентів та освітян – це першочергове завдання», – наголосив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, який був присутній на нараді з представниками ДСНС, прокуратури під головуванням першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

За інформацією освітян, в деяких закладах укриття продовжують облаштовувати, а там де немає, то заключають відповідні договори на користування.

38 протирадіаційних сховищ не взято на баланс громадами області. З них 15 об’єктів, знаходяться в Рівному. Зокрема, 10 громад досі не прийняли відповідні рішення.

Варто зауважити, що за кошти освітньої субвенції, яку виділили з державного бюджету у розмірі 50,5 мільйонів гривень збудують нові захисні споруди у Бабинському, Клесівському та Котівському ліцеях. Також зроблять капітальний ремонт укриття в Березнівському ліцеї №2.

На даний час на території Рівненської області знаходиться 1152 об’єкти (будівлі) у 985 закладах освіти (у тому числі ДЮСШ та ІРЦ), у яких в освітньому процесі беруть участь 283 560 дітей. У закладах загальної середньої освіти області наявно 477 укриттів; у закладах дошкільної освіти області – 202 укриття.

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти наявно: 13 захисних споруд цивільного захисту, 11 споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів та 2 об’єкти організовано у захисних спорудах інших суб’єктів господарювання за договорами. Всі заклади забезпечені укриттями.

У закладах вищої, фахової передвищої освіти наявно: 21 захисна споруда цивільного захисту, 13 споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів та 8 об’єктів організовано у захисних спорудах інших суб’єктів господарювання за договорами.

«Життя та безпека людей під час війни – це найперше, про що необхідно піклуватися», – підсумував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram