Міністерство освіти і науки України планує оновити шкільну дисципліну «Захист України»

   

Вчитимуть управляти дронами, надавати якісну домедичну допомогу та орієнтуватися на місцевості. В МОН змінюватимуть практичну складову предмета «Захист України». Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Пілотний проект планують запустити з вересня. Його апробація відбуватиметься у школах різних регіонів України. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде відкориговано до остаточного варіанту.

Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, і це не лише про потреби оборони. Навики домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть в пригоді у походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності.

Детальніше читайте за посиланням – https://mon.gov.ua/ua/news/onovlyuyemo-praktichnu-skladovu-disciplini-zahist-ukrayini


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram