На Рівненщині молоді допоможуть долучитися до ІТ

   

Область стане пілотною у освітньому проєкті «Career Passport #Ukraine» («Паспорт Кар’єри»), який допоможе українцям розпочати власну кар’єру.

Проєкт реалізовується завдяки партнерству компанії «Global Grid For Learning» (з технологічним центром в Рівному), лідера ринку освітніх послуг «Coursera» та Департаменту освіти і науки.

Учасники зможуть безкоштовно пройти курси з ІТ-технологій, обравши із трьох напрямів:

  • IT Support Professional, by Google.

  • Social Media Marketing. by Meta (Facebook).

  • Full Stack Software Developer, by IBM.

Навчання триватиме 3 місяці та розпочнеться 1 серпня.

Долучитися зможуть старшокласники та випускники 9-11-их класів, внутрішньо переміщені громадяни та ті, хто був змушений виїхати з країни через війну.

Навчання відбуватиметься онлайн на базі платформи «Coursera» під супроводом менторів відповідних напрямів.

У перші три місяці, в рамках пілотного проекту, організатори мають на меті залучити 200 слухачів. Основна фаза проекту буде доступна для 5-ти тисяч учасників з усієї країни.

По завершенню навчання учасники отримають відповідні сертифікати.

 «Подібний проєкт – це можливість для молоді отримати затребувані на ринку навики, швидко знайти роботу в Україні та вільно почуватися у цифровому середовищі», – зазначає директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський.

«Наша освітня ініціатива має на меті допомогти молоді та їх сім’ям у цей складний для країни час. Безкоштовний доступ до найкращих світових курсів з ІТ-технологій, які ми пропонуємо, стануть першим кроком у майбутній кар’єрі молодої людини», –  розповідає керівник українського підрозділу компанії «GG4L» Олександр Стасюк.

Офіційна презентація проєкту відбудеться 30 червня о 12.00 у конференц-залі готелю «Reikartz Бергшлос» (вул. Петра Могили, 14).


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram