Майже вісім тисяч батьків Рівненщини взяли участь в опитуванні щодо застосування дистанційних технологій навчання

   

Управління освіти і науки Рівненської ОДА проводить опитування з метою моніторингу якості надання освітніх послуг з використанням дистанційних технологій в умовах карантину.

Опитування розпочалося 19 березня. Відтоді в ньому взяли участь 7 720 осіб. Найактивнішими стали батьки Сарненського – 2178,  Березнівського – 1160, Зарічненського – 459, Рокитнівського – 449 районів та міста Вараш – 273 особи. Серед ОТГ найбільше учасників із Бабинської – 169 та Привільненської – 140 мешканців громад.

Є потреба ширшого залучення до моніторингу якості дистанційної освіти батьків із Гощанського, Костопільського, Здолбунівського районів, а також Боремельської, Локницької, Млинівської, Немовицької, Радивилівської, Старосільської ОТГ.

Найбільшу активність виявили батьки учнів 1-4 класів  –  4682, 5 класів – 917 та 6 класів – 812. Найменше взяли участь в опитуванні батьки учнів 11 класів – 297 осіб.

Найактивнішими стали 39 шкіл, які максимально залучили батьків до опитування. Найбільше долучилося батьків учнів Сарненського районного ліцею «Лідер» – 248, Рокитнівського НВК «Школа – ліцей» – 198, опорного закладу «Прислуцький НВК» Березнівської районної ради – 158, Зарічненського НВК «Школа – гімназія» – 123.

Серед переліку дистанційних технологій школи найбільше використовують текстові завдання, що відправляють за допомогою соцмереж, електронної пошти або телефоном – 4135, онлайн уроки – 1543, записані відеоматеріали – 1186.

З метою здійснення контролю за навчанням учнів найчастіше використовують готові домашні роботи, надіслані вчителю на електронну пошту чи у соцмережі – 4818 осіб, за допомогою онлайн-інструментів Skype та ін. – 1135 осіб.

Проте, серед опитаних 365 осіб (4,7 %) зазначили, що із їхніми дітьми навчання за допомогою дистанційних технологій не здійснюється; 777 опитаних (10 %) вказали на відсутність здійснення контролю з боку вчителів за освоєнням учнями навчального матеріалу; 694 особи (9 %) поставили відмітку про незалучення батьків до організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій.

З метою забезпечення  оперативного реагування на звернення батьків управління освіти і науки Рівненської ОДА провело онлайн-нараду з керівниками органів управління освітою.

Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти розмістив у вільному доступі в мережі Інтернет  відео «Організація освітнього процесу в умовах карантину: досвід рівненських педагогів», що містить методичні рекомендації працівників РОІППО та представлення кращих практик шкіл Рівного.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram