IT кластер планує долучитися до програм модернізації професійної освіти

   

IT кластер спільно з управлінням освіти Рівненської ОДА хоче долучитися до програми модернізації освіти професійної ланки. З цієї нагоди відбулась зустріч начальника обласного управління освіти Петра Коржевського з учасниками Рівне ІТ Кластер. Серед присутніх були навчальні партнери Кластеру, які зацікавленні в конструктивній співпраці з управлінням.

Мета зустрічі – окреслити кроки взаємодії, які допоможуть реалізувати програму профорієнтації школярів області та прискорити динаміку зростання кваліфікованих ІТ-фахівців, яких потребує ринок регіону.

Згідно показників 2020 року попит на нових ІТ-фахівців в Україні складає 30-50 тисяч осіб, де ВНЗ готують в середньому 16,2 тисяч бакалаврів ІТ-спеціальностей та коледжі і технікуми – 6,3 тисяч молодших спеціалістів.

Згідно прогнозу BRDO на 2024 рік диплом бакалавра отримають більше 20 тисяч осіб у сфері IT, це на 23% більше, ніж у 2020 році.

Потребу в працівниках відчуває і  Рівне ІТ Кластер, тому його учасники хочуть спільно з Управлінням освіти та науки Рівненської області напрацювати програму розвитку профтехосвіти, яка дозволить розвинути навчальну базу та  збільшити число підготовки кваліфікованих фахівців, які так необхідні місцевим ІТ-компаніям.

Серед перших кроків – Ініціатива, яка реалізується Rivne IT Cluster за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».Вона передбачає створення для школярів промоційних відео для ознайомлення з IT-сферою області, багато корисної інформації про старт кар’єри, можливостей навчання IT у Рівному та області. Також передбачено проведення Дня кар’єри, де студенти навчальних закладів області  будуть ознайомлені з ринком праці та місцевими ІТ-компаніями. Представники компаній розкажуть про кваліфікації і навички, які потрібно мати для роботи в ІТ-компанії, а також про наявні вакансії.

Серед попередніх домовленостей, Рівне ІТ Кластер долучиться до програми модернізації освіти професійної ланки. Відповідно до якої, на базі Rivne IT cluster передбачено старт проекту, в межах якого Кластер спільно з ІТ-спеціалістами оновлюватимуть навчальні програми у проф-тех училищах та сприятимуть зростанню матеріальної бази підготовки ІТ-фахівців.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram