Гурток «Іпотерапія» функціонує у Дубенській спеціальній школі

   

З вересня минулого року в комунальному закладі «Дубенська спеціальна школа І-ІІ ступенів» Рівненської обласної ради функціонує гурток «Корекційно-розвиткова верхова їзда або Іпотерапія».

Гурток працює за програмою, розробленою іпотерапевтом та керівником гуртка Світланою ФЕДОРИШИНОЮ, для дітей, які мають порушення інтелектуального розвитку та супутні когнітивні розлади, що супроводжуються порушеннями емоційно-вольової сфери, функціональними порушеннями мовлення, розладами аутичного спектру та опорно-рухового апарату.

Заняття відвідують діти дошкільних груп та 1-5 класів, вихованці закладу.

Корекційно-розвитковий курс розрахований на 10 занять по 2 рази на тиждень, враховуючи індивідуальні особливості розвитку кожної дитини. Тривалість заняття – 35 хвилин.

Діти відвідують гурток з цікавістю і задоволенням.

Під час занять діти виконують спеціальний комплекс фізичних вправ на коні з предметами і без них, грають ігри з м’ячем, збивають кеглі, складають конструктор, «змійку», тощо.

Варто зазначити, що після відвідування занять у дітей покращується розвиток мовлення, адже дитина з цікавістю бере  участь у розмові на різні теми (залежно від можливостей її розвитку), покращується загальний фізичний і емоційний стан.

Діти стають більш впевненими в собі, легко ідуть на контакт з твариною та дорослими людьми, проявляють свої емоції і вільно поводять себе під час занять, а, головне, невимушено «стають самі собою».


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram