??? Діти – це наше майбутнє! Саме тому ми маємо створювати найкращі умови для розвитку маленьких українців

   
Дошкільна освіта – є одним із важливих етапів цілісного розвитку дитини.
Сьогодні, 25 вересня відзначають Всеукраїнський день дошкілля!
Нині на Рівненщині 34 тисячі дітей здобувають дошкільну освіту. Для цього функціонує 517 закладів дошкільної освіти, з них 515 закладів комунальної форми власності та 2 – приватної.
Головними концептуальними принципами дошкільної освіти є:
?? забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти
?? виховання здорової та компетентної особистості.
Що у дії реалізації основних положень?
✔️ Концепція розвитку дошкільної освіти. В ній викладено бачення розвитку дошкілля та ті кроки, що необхідно зробити для підвищення якості цієї ланки освіти – наприклад, розробити сучасні методичні матеріали для педагогів та створити інструменти для моніторингу роботи дитсадків.
✔️ Забезпечуються нові підходи щодо організації харчування у дитсадках.
✔️ У дії впровадження оновлений Базовий компонент дошкільної освіти – державний Стандарт. Зміна цілей освіти, зміщення акцентів з формування знань, умінь та навичок випускника дошкільного закладу на його особистісний розвиток та формування компетентностей позначилися й на розумінні сутності поняття «готовність до шкільного навчання».
✔️ Впровадження диференційованого підходу до забезпечення підтримки дітей з особливими освітніми потребами (ООП), затвердження нової форми індивідуальної програми розвитку та визначення рівнів підтримки в освітньому процесі дітей під час інклюзивного навчання.
? З початком широкомасштабної агресії рф та у зв’язку із введенням воєнного стану освітній процес у закладах дошкільної освіти було призупинено. Наразі дошкілля лише частково відновило роботу в очному форматі. З урахуванням безпекових умов та наявності укриття з 1 вересня очно запрацювало 185 дитячих садочків. А 116 ЗДО надають освітні послуги дистанційно. Загалом дошкільні заклади відвідують близько 11 тисяч дітей, в тому числі і 363 дитини із числа тимчасово внутрішньо переміщених.
Пропонуємо переглянути ролик з нашими дошкільнятами, які розповіли – чому і за що люблять свій дитсадочок ?


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram