Без паніки: поради, які допоможуть краще впоратися з НМТ

   

Для того щоб ви могли впевнено здати національний мультипредметний тест у напруженій обстановці, почніть готуватися до комп’ютерного тестування заздалегідь.

Тренуйтеся. Перед офіційним тестуванням варто виконувати якнайбільше опублікованих тестів – просто заради тренування, наприклад, проходити тести онлайн. Не можна навчитися добре виконувати тести, не тренуючись на них самих, підмінюючи цю практику іншими видами контролю й самоконтролю.

Поспішайте. Тренуйтеся із секундоміром у руках. Порівнюйте час, необхідний для виконання тестів зовнішнього оцінювання. Обмежуйте його. Без подібних обмежень, що змушують працювати в максимально швидкому темпі, без імітації змагальної ситуації неможливо змоделювати той стрес, що викликає будь-яке тестування.

Вгадуйте. Якщо ви не впевнені у виборі, але інтуїтивно можете віддати перевагу якійсь відповіді перед іншими, то інтуїції варто довіряти! Така довіра зазвичай приводить до приросту балів.

Думайте тільки про поточне завдання. Коли ви бачите завдання, забувайте все, що було в попередньому: зазвичай завдання в тестах не пов’язані одне з одним, тому знання, які ви застосували в одному, як правило, не допомагають, а тільки заважають сконцентруватись і правильно виконати інше завдання.

Виключайте. Багато завдань можна швидше виконати, якщо не шукати відразу правильну відповідь, а послідовно виключати ті, які явно не підходять.

Читайте завдання до кінця. Поспіх не повинен спонукати вас зрозуміти умови завдання за «першими словами» й добудовувати кінцівку у власній уяві. Це відмінний спосіб зробити прикрі помилки в найлегших запитаннях.

Не засмучуйтеся. У будь-якому професійно підготовленому тесті є завдання, з якими ви просто не зможете впоратися. Більше того, усі 100% завдань зможуть виконати лише одиниці! Тому немає ніякого сенсу розхлюпувати емоційну енергію на передчасну роздратованість.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram