Звернення директора департаменту освіти і науки Рівненщини Петра Коржевського з нагоди Великодня

   

Зіткана із символів та знамень, таїть у собі тисячу сенсів і святих таїнств…Світла Пасха нагадує нам, що безкорисна любов – це сила проти зла, смерті та сумнівів.

На жаль, це ще один Великдень, який буде іншим. Хтось може сказати, що повномасштабна війна – не час для святкувань. Але це не так. Адже саме зараз бачимо саму суть святого Великодня. Воскресіння Христове – це перемога добра над злом, життя над смертю, твoрення над руйнуванням. І це саме та Перемога, якої ми прагнемо вже дев’ять років.

Сидячи за святковим столом із родиною, пам’ятаю, що у цей же час хтось замість великодніх дзвонів чує ранкові обстріли, медики вивозять поранених, а замість обіймів з дітьми, чиїсь чорні від попелу руки стискають автомат. Руки тих, хто щитом, як між чорним і білим світами стоять на наших кордонах.

І, як казали українські воїни майже століття тому, «Христос воскрес – Воскресне й Україна». Зруйнована і змучена, вона відродиться – нашою з вами затятістю й безмежною любов’ю до неї. Тож будьмо твердими у спільному прагненні зупинити зло, допомагаймо словом і ділом тим, хто цього потребує.

Великодній день, запалює світло мільйонам віруючих сердець, які в молитві просять не про земне, а про найвище і сокровенне, із чиїх вуст урочисто в Світлу Седмицю буде чути «Христос воскрес! Воістину воскрес!»


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram