Уряд вніс зміни до норм і Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою №305 від 24.03.2021
Зміни адаптують правила організації харчування до умов воєнного стану, зокрема:
🔹Харчування в укритті: тепер є чіткий рекомендований перелік продуктів та їх норми для школярів і персоналу в укритті.
🔹 Готові продукти замість гарячого: на час воєнного стану в укриттях дозволено замінити гарячі страви готовими харчовими продуктами.
🔹 Запас на 48 годин: у кожному укритті закладу освіти має бути обов’язковий запас води та продуктів тривалого зберігання як мінімум на дві доби.
🔹 Списання продуктів: якщо продукти зіпсуються через блекаут, недотримання температурного режиму або інші причини, бракеражна комісія матиме право ухвалити рішення про їх списання.
🔹 Облаштування зон харчування: чітко визначено, як мають бути обладнані зони для харчування у захисних спорудах.
Турбота про дітей — наш пріоритет.
