З маминим благословенням та під оплески: випускники військового ліцею завершили навчання

   

У Острозькому обласному  військовому ліцеї імені Костянтина Острозького
сьогодні, 17 червня, вручили атестати випускникам. У стінах закладу останній курс навчання завершили 69 ліцеїстів, двоє із них здобули золоті медалі.

«Цей випуск припав на важкий час. Дитинство позаду. Ніколи не відступайте від мрії бути щасливими, які б випробування не траплялися. Знання, які ви здобули в ліцеї стануть надійним щитом у будь-якій ситуації. І пам’ятайте, що двері закладу завжди відкриті для вас. Миру усім і перемоги. Слава Україні!»,- з такими напутніми словами звернувся до випускників начальник ліцею, полковник Ігор Приступа.

Батьки та рідні одинадцятикласників, а також запрошені гості зібралися на плацу ліцею аби розділити з юнаками цей урочистий момент. На знак пам’яті та пошани до полеглих у війні випускників, всі присутні схилили голови у хвилині мовчання.

Промови поважних гостей, виступи ліцеїстів, пісні у їх виконанні… і ось ця мить, на яку чекав кожний з юнаків впродовж двох років: вручення свідоцтв про закінчення ліцею. Матері благословили синів на щасливе життя, пов’язавши на них вишиті рушники та спільно станцювали.

Бути гідними продовжувачами славетних героїчних військових традицій і подвигів та достойними синами України у будь-якій обраній професії побажала випускникам  заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.

За традицією випускники спільно створили «капсулу часу», де кожен написав свої думки, поради самим собі не в таке вже й далеке майбутнє: через 10 років. Втім, сьогодні всіх присутніх об’єднало єдине, непохитне бажання про закінчення війни.

І буде мир…
І вишні зацвітуть
У рідному моєму краї.
Лелеки добру звістку принесуть:
«Кінець війні, ми ворога здолали!». Декламували зі сцени вірш Ліни Костенко.

Завершилися урочистості маршем, який супроводжувався традиційним дощем із монет на погони.

Варто зазначити, що за словами начальника ліцею Ігоря Приступи,  збройна агресія росії не відлякала молодих людей від навчання у військовому ліцеї. І додає, що наразі понад 70% ліцеїстів планують вступати до вищих військових навчальних закладів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram