ЄС виділив понад 2 мільйони євро на модернізацію інфраструктури 2 профтехів Рівненщини

   

4 серпня Український Фонд соціальних інвестицій, державний навчальний заклад «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», Вище професійне училище № 22 м. Сарни, Рівненська обласна державна адміністрація та Рівненська міська рада підписали меморандуми задля модернізації інфраструктури закладів.

Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується  Німецьким державним банком розвитку KfW.

«Ми раді вітати Рівненську область серед семи регіонів, які візьмуть участь в програмі. Очікуємо, що досвід та фінансова допомога ЄС допоможуть не лише модернізувати інфраструктуру закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а й підтримає молодь у реалізації власного потенціалу», ― прокоментував Фредерік Куне, Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

«Рівненщина ― в лідерах за кількістю навчально-практичних центрів серед регіонів. Переконаний, що вони стануть рушіями у підготовці якісно нової робочої сили, забезпечать нашу економіку кваліфікованими кадрами, зменшать безробіття», ― прокоментував Віталій Коваль, голова Рівненської обласної державної адміністрації.

 

Сучасний освітній простір має привернути увагу молоді до робітничих професій, а також суттєво покращити якість підготовки учнів, що вже обрали професійну освіту. Тож ми вдячні партнерам за надані ресурси та сподіваємось на успішну реалізацію запланованого проєкту”, – зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський.

Відповідно до підписаного меморандуму в Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1 млн 600 тис. євро. За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії закладу за такими професіями:

– «Майстер готельного обслуговування (кваліфікації: черговий по поверху, покоївка, адміністратор)»;

– «Майстер ресторанного обслуговування (кваліфікації: офіціант, бармен, адміністратор залу)»;

– «Варник харчової сировини та продуктів».

У Вищому професійному училищі № 22 м. Сарни згідно з підписаним документом планується закупівля дорожньо-будівельної техніки та обладнання на суму 800 тис. євро для навчання студентів за професією «Машиніст дорожньо-будівельних машин».

“За рахунок виділених коштів буде реконструйовано споруду площею 2 тис. квадратних метрів, з них 1 тис. кв.м. буде відведена на навчальні приміщення, інша – на виробничі приміщення. За ці кошти планується побудувати міні-готель і виробництво харчових технологій, міні-виробництво пива, переробка молока та овочів. Другий поверх буде облаштований для навчальних приміщень для освітньої підготовки. Адже ми плануємо через 3 роки розпочати підготовку учнів на базі 9-го класу”, – зазначив директор державного навчального закладу “Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі Віктор Рудик.

Довідкова інформація:

Проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту ― створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку KfW Проєкт реалізує Міністерство освіти і науки України та Український Фонд соціальних інвестицій.

 

 

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram