Як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану: рекомендації МОН закладам вищої освіти

   

У зв’язку з необхідністю відновлення освітнього процесу та підготовкою до завершення навчального року закладами фахової передвищої, вищої освіти в умовах воєнного стану рекомендується:

  • для здобувачів освіти невипускних курсів внести зміни до індивідуальних навчальних планів шляхом ухвалення рішень про перенесення частини освітніх компонентів (навчальних дисциплін, індивідуальних завдань, практик тощо), які не можуть бути виконані в дистанційному або змішаному форматі або для цього неможливо створити необхідні умови з урахуванням ситуації в конкретному закладі освіти, на наступні періоди навчання. За необхідності вважаємо можливим достроково завершити 2021/2022 навчальний рік для цієї категорії здобувачів освіти;
  • для здобувачів освіти випускних курсів забезпечити виконання навчального плану, зокрема з урахуванням визнання результатів неформальної освіти, провести атестацію здобувачів та видачу документів про здобуття відповідного рівня освіти. У разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі провести атестацію здобувачів дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Якщо здобувач освіти не має змоги оформити бакалаврську роботу, провести атестаційний іспит.

У міністерстві додають, що  керівники закладів освіти несуть персональну відповідальність за провадження освітньої діяльності в закладі освіти та мають надавати максимальне сприяння здобувачам освіти, які зі зброєю в руках захищають Україну.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram