Випікання хлібу як терапевтична методика роботи з дітьми

   

У рамках проєкту «Ділимося Хлібом» фахівцями КУ «Костопільський інклюзивно-ресурсний центр № 2» Костопільської міської ради спільно із Фундацією імені князів-благодійників Острозьких та за підтримки Street Child проведено сесію інтеграції та включення дітей у суспільне життя громади шляхом спільного виготовлення та ділення хлібу з громадою м.Костопіль.
Основною терапевтичною ідеєю заходу було навчити дітей, що кожен може робити добрі справи і це не потребує надмірних зусиль, а також, що кожна людина важлива та цінна!
Діти з щирими емоціями брали активну участь в методиці хліботерапії: малювали на борошні свої стани; заплітали косичку з віри, любові, та надії; формували калач безкінечного щастя та оздоблювали його щирими бажаннями – символічними маковими зернятками.
Фундація імені князів благодійників Острозьких розробила методику інтеграції та інклюзії внутрішньо переміщених осіб та людей з інвалідністю за допомогою проведення сесій виготовлення та ділення хлібу з місцевою громадою.
В рамках проєкту «Ділимося Хлібом», підтриманому Global Fund for Community Foundations методика хліботерапії була апробована та вдосконалена шляхом проведення 12 сесій у сільських та міських громадах Рівненщини.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram