Виховна робота у закладах освіти – системна та цілеспрямована

   

Освітяни області обговорили актуальні питання виховного процесу: психологічну підтримку дітей; запобігання вживання тютюну, алкоголю, наркотичних засобів; протидію насильству, булінгу; профілактики кримінальних правопорушень; кіберзлочинності; тощо.

Захід відбувся під головуванням першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна. «Аналізуємо причини та основні аспекти боротьби з правопорушеннями, які вчинені дітьми та відносно дітей. Ці проблеми не можна замовчувати і вирішувати самому. Освітяни повинні розуміти, що допомога має бути комплексна, а після неї обов’язково ще додається контроль та спостереження. На жаль, про булінг, порушення в інформаційному просторі, домашнє насильство та інші критичні ситуації у більшості випадків керівництво закладів освіти навіть і не знає. Вчителі та батьки першочергово намагаються самостійно вирішити проблему», – сказав Сергій Подолін.

Відповідну тематику розкрили представник уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області, представники прокуратури, силовики, служби у справах дітей та рятувальники.

Добре налагоджена міжвідомча взаємодія дозволяє організувати ефективну систему запобігання як негативним проявам поведінки учнів, так і підтримки їх у важких життєвих обставинах. Під час війни ще більше потрібно дбати про виховання дітей та їх ментальне здоров’я.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram