Вступна кампанія 2023. У МОН представили 10 кроків для вступу

   

У міністерстві освіти і науки України представили модель, за якою проходитиме вступна кампанія в 2023 році.

1. Ключовий інструмент вступної кампанії 2023 року – особистий електронний кабінет вступника.

2. ЗВО створює консультаційний центр приймальної комісії для надання допомоги вступникам під час реєстрації особистого електронного кабінету та подання заяв. Вступники можуть звернутися до консультаційного центру будь-якого ЗВО. Реєстрація особистих електронних кабінетів розпочинається 1 липня 2023 року. Особисті електронні кабінети вступників працюють до 30 листопада.

3. Під час реєстрації особистого електронного кабінету вступник зазначає такі дані:

– серію та номер документа (одного з документів) про раніше здобуту освіту (основу вступу);

– номер, PIN-код та рік отримання сертифіката НМТ/сертифіката ЗНО/екзаменаційного листка, що був одержаний під час реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ;

– тип та номер (серію та номер) документа, що посвідчує особу, або реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (у разі відсутності сертифікатів ЗНО/сертифіката НМТ/екзаменаційного листка ЄВІ/ЄФВВ).

4. Якщо вступник має пільги, він повинен звернутися до одного із закладів вищої освіти (ЗВО) та надати документи, що підтверджують право на спеціальні умови вступу.

5. Скласти вступні випробування.

6. Вступники зможуть подати до двадцяти заяв у сукупності за всіма джерелами фінансування та основами вступу, з яких не більше п’яти заяв на бюджет.

7. Для вступу на бюджет або для переведення на такі місця набрати не менше ніж 130 балів.

8. Статуси заяви в особистому електронному кабінеті вступника може набувати таких значень:

– рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням);

– рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб ).

9. Підтвердити свій вибір в електронному кабінеті. Особи, яким надійшло повідомлення в особистому електронному кабінеті вступника про отримання рекомендації до зарахування на місця державного або регіонального замовлення у відповідні строки мають підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті з накладанням кваліфікованого електронного підпису або особисто в закладі освіти.

10. Укласти договір про навчання із ЗВО.

Детальніше дізнавайтеся на сайті: https://mon.gov.ua/ua/news/vstup-2023-10-krokiv-dlya-vstupu-do-zakladu-vishoyi-osviti-u-2023-roci


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram