Відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів

   

На Рівненщині 18 інклюзивно-ресурсних центрів області відновили свою роботу: 15 в змішаному (очно-дистанційному) та 3 в очному форматі.

До тепер фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів області надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям із особливими освітніми потребами здійснювалося переважно із використанням дистанційних технологій.

Однак за рішенням засновника інклюзивно-ресурсних центрів можливе відновлення роботи в очному або змішаному (очно-дистанційному) форматі за відповідної безпекової ситуації (під час чергувань спеціалістів ІРЦ, якщо це не становить загрози життю громадян).

Основними завданнями ІРЦ є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи та надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг дітям із особливими освітніми потребами.

В умовах воєнного стану додатковими завданнями інклюзивно-ресурсного центру є надання таких послуг особам з особливими освітніми потребами, які вимушені змінити своє місце проживання (перебування).

Загалом фахівці інклюзивно-ресурсних центрів області надають психологічну консультативну підтримку дітям та всім, хто її потребує, переживає паніку, тривогу та постійний стрес під час військових дій.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram