Відбувся семінар-нарада відповідальних за туристсько-краєзнавчу та музейну роботу

   

На базі комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради 30 січня відбувся семінар-нарада відповідальних за туристсько-краєзнавчу та музейну роботу органів управління освітою районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад області, директорів закладів позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напряму з теми «Національно-патріотичне виховання засобами туризму і краєзнавства». На семінар-нараду прибуло  32 учасники.

          З вітальним словом  до учасників семінару-наради звернулась головний спеціаліст відділу виховної роботи та соціального захисту дітей  управління  освіти і науки облдержадміністрації Ангеліна Ровкач. Також вона акцентувала увагу присутніх на реформах, що відбуваються в освіті та потенціалі позашкільних навчальних закладів у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді.

         З календарем основних масових заходів туристсько-спортивного та туристсько-краєзнавчого профілю на 2020 рік  познайомила заступник  директора Рівненської обласної станції юних туристів Наталія Брончук.

          Про військово-патріотичне виховання учнівської молоді  та про Меморандум співпраці з КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» РОР розповів гість семінару, начальник відділу навчально-військового співробітництва ОК «Захід» Олександр Ковальчук.

         Про національно-патріотичне виховання крізь призму музейних проєктів, зокрема про підсумки І туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край в якому я живу» та з вимогами до музеїв навчальних закладів історичного та військово-історичного профілів проінформувала, завідувачка туристсько-краєзнавчим відділом Віта Мельничук.

         Завідувачка організаційно-масовим відділом Тетяна Лебедюк ознайомила з графіком проведення обласних змагань зі спортивного туризму та спортивного орієнтування.

         Про краєзнавчі експедиції, конференції, акції як складової національно-патріотичного виховання розповіла методист закладу Леся Григор.

         Завершився семінар нагородженням грамотами та дипломами управління освіти і науки Рівненської обласної адміністрації переможців обласного  етапу  Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна» та грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді активних учасників Всеукраїнської акції-флешмобі до Дня Незалежності України «Україна назавжди».


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram