Відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

   
Сьогодні, 8 червня, відбулося урочисте відкриття національно-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).  В лісовому масиві, на базі Олександрійської мистецької школи-інтернат I-III ступенів  розбили свої намети школярі з усієї Рівненщини. З гаслами – «В єдності – сила! В силі – перемога!» та бойовим настроєм школярі з 16 закладів ТГ нашої області приїхали позмагатися в кращих козацько-українських традиціях.

Адже «Сокіл» («Джура») – це не просто гра, це постійна спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Вона заснована на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри у рій , сотню, курінь .

На святі був присутній перший заступник голови Рівненської ОДА, начальник обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  Сергій Подолін.

Привітавши учасників змагань,  побажав їм нових здобутків та перемог.

“Я дякую усім присутнім та причетних до організації цього заходу.  Вірю, що діти отримають масу позитивних емоцій, з якими зможуть потім поділитися зі своїми друзями. Адже на сесії обласної ради було прийнято програму  військово-патріотичне виховання, тому що виховання молоді  їх патріотизм і любов до України- це наше майбутнє”, – зазначив Сергій Подолін.

На заході був присутній начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. Він розповів, що на загальнонаціональному рівні така гра проводиться з 2009 року. А  новий поштовх у її розвитку  отримала, коли 21 травня 2019 року набув чинності указ Президента України “Про Стратегію національно-патріотичного виховання”.

А ми нагадаємо, що наступні 5 днів юні туристи будуть брати участь у різноманітних конкурсах, іграх, основні завдання яких – фізичне, соціальне, розумове та духовне виховання молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей. Вшанування геройського чину борців за незалежність Української держави.

А безпосередньо змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, на обласних та всеукраїнському етапах, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram