Відбулась інструктивно-методична нарада з представниками структур, залучених до процедури НМТ у 2024

   

На Рівненщині розпочалася основна сесія національного мультипредметного тесту. З цього приводу 13.05.2024 відбулась нарада з представниками силових структур, енергетиками, рятувальниками та медиками під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна за участі директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського, директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк.

Основним питанням обговорення була безпека учасників тестування.

Сергій Подолін дав відповідні доручення щодо забезпечення безперебійної, організованої роботи пунктів проведення НМТ та зазначив, що усі відповідні служби та профільні департаменти вже відпрацювали алгоритми взаємодії.

«Кожен тимчасовий пункт тестування забезпечений генератором. Там чергуватимуть медсестри та правоохоронці, а за потреби, і карета швидкої допомоги. У дати складання іспиту працівниками ДСНС проводитимуться профілактично-технічні огляди приміщень, а також інструктажі щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій».

Про особливості проведення національного мультипредметного тестування у 2024 році наголосила Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Цьогоріч впродовж усього періоду працюватиме 28 пунктів, серед них 13 – це укриття. Для кожного учасника тестування проходитиме в один день у два етапи.

Тривалість перебування учасників в аудиторіях тимчасових екзаменаційних центрів становитиме – 4,5 год.

Під час першого етапу, який триватиме 120 хвилин, потрібно буде виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, –  з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі в НМТ.

Між етапами буде 20-хвилинна перерва.

Нагадаємо, що НМТ матиме основну та додаткові сесії.

Основна: 14 травня – 15 липня;

додаткова: 11 липня – 19 липня.

 Особливістю НМТ цьогоріч є те, що на вході кожного учасника НМТ перевіряють металошукачем, а в аудиторіях ведеться відеонагляд. В класах буде 10-15 учасників. Усі працюють лише в першу зміну», – розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Хто і де складатиме НМТ, відомо лише учасникам. Паралельно в інформаційному просторі працюють фахівці з кібербезпеки, які відслідковують розголошення будь-якої інформації, що порушує конфіденційність тестування», – зазначив директор департаменту Петро Коржевський.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram