«Велике будівництво»: на Березнівщині дитсадок готовий на 90%

   

У Березному будують новий, затишний садочок. Він дасть можливість охопити освітою та дозвіллям 150 дошкільнят в максимально комфортних умовах. У дитячому садку функціонуватиме вісім груп.

«Зазначу, що садочок розпочали будувати «з нуля» у 2017 році. На даний час заклад добудовують у рамках Президентської програми «Велике будівництво». Зведення нового дошкільного закладу у місті Березне було вкрай нагальним. Так, всього в Березному проживає 1481 дитина дошкільного віку, існуючі 4 садочки переповнені. Нині охоплення дітей дошкільною освітою по місту становить лише 69,3 %, не відвідують взагалі заклади дошкільної освіти 144 дитини, – розповідає голова Березнівської РДА Олег Піщанський, – відкриття садочка дозволить вирішити питання 100 % охоплення всіх дошкільнят освітою та зникнення черги на прийняття дітей в дошкільні навчальні заклади по місту Березне».

Уже зведено двоповерхове приміщення на три блоки. Утеплено фасад будівлі, виконано зовнішні опоряджувальні роботи, поставлені енергозберігаючі вікна та двері, а також вузол обліку та автоматичного регулювання споживання теплової енергії.

Наразі в приміщенні новобудови приблизно на 80-90 відсотків завершені роботи, залишилось лише вкласти в коридорах плитку, підвісити світильники, облаштувати санвузли, встановити кухонне обладнання і закупити необхідні меблі та інвентар.

Нині будівельники активно працюють над благоустроєм території дошкільного навчального закладу. Зокрема, вони прокладають доріжки, облаштовують ігрові майданчики, де згодом буде встановлено гірки та інше обладнання для проведення цікавого дозвілля малят.

На думку місцевих жителів, відкриття садочка стане справжнім святом для дітвори та їх батьків. Адже допоможе покращити ситуацію з нестачею місць для дошкільнят.

«Крім того, як повідомляють в департаменті будівництва та архітектури Рівненської ОДА, які є замовником робіт по садочку, на будівництві задіяні і місцеві жителі. Приємно й те, що середньомісячна заробітна плата робітників, які тут працюють, майже вдвічі вища, ніж по району», –  зазначив Олег Піщанський.

На зведення такого довгоочікуваного об’єкта тільки цьогоріч виділено 29,1 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку та 3,2 млн грн з бюджету Березнівської міської ради.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram