Уряд ухвалив рішення, яке дозволить оптимізувати мережу пунктів ЗНО

   

Уряд вніс зміни до Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Таке рішення Кабмін ухвалив 3 листопада 2021 року.

Зокрема, зміни передбачають, що в одному пункті тестування може бути не більше 75% інструкторів, які є працівникам однієї школи (раніше було обмеження в 50%).

В Українському центрі оцінювання якості освіти це пояснюють тим, що у 2020 році внесені зміни до Порядку використання приміщень закладів освіти для проведення ЗНО. Вони передбачали створення не менше одного пункту зовнішнього оцінювання в межах кожного району (за умови, що на території району проживають (перебувають) не менше 180 учасників сесії тестування). Це значно розширило мережу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас значно збільшилася мережа пунктів ще й через запровадження обов’язкової державної підсумкової атестації з 4-х навчальних предметів.

Збільшення кількості пунктів і географічне розширення мережі пунктів змушує залучати більше місцевих інструкторів, а обмеження в 50% цьому може завадити.

Варто також зауважити, що оновлення мережі пунктів ЗНО дасть змогу скоротити час, який учні раніше були змушені проводити в транспорті.

Також у штат пункту тестування додали медичного працівника. Вони і раніше були присутні на пунктах тестування, їх туди делегувала ОДА з місцевих медзакладів. Внесення їх у штат, дозволить оплачувати домедичну допомогу на пунктах тестування з бюджету УЦОЯО.

Завантажити документ


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram