Унікальна лабораторія робототехніки запрацювала на Рівненщині

   

Мультимедійна панель, 3D принтери, лазерні верстати з програмно-числовим управлінням, окуляри віртуальної реальності, дрони, набори для паяння, електромонтажних робіт, роботизовані конструктори.

Це не повний перелік обладнання, на якому шліфуватимуть свої професійні навики студенти Здолбунівського професійного училища залізничного транспорту.

Сьогодні тут запрацювала надсучасна лабораторія робототехніки та мехатроніки. Такий освітній простір є унікальним в Україні.

На його створення було затрачено понад 2 мільйони гривень з обласного бюджету та власні кошти навчального закладу.

Тепер, щоб  продумувати дизайн приміщення, достатньо поринути у віртуальну реальність. І для цього не потрібно далеко їхати, варто лишень відвідати навчальний заклад у Здолбунові.

 – Окуляри віртуальної реальності дають змогу побачити власноруч створені проєкти, приміщення та їх оздоблення. 3D-принтери, лазерні верстати з програмно-числовим управлінням дозволяють виготовити потрібні деталі, а також отримати навички роботи з обладнанням програмно-числового управління. Щоб впровадити подібні новації у нашому закладі довелося чимало повчитися у колег за кордоном. Тепер, сподіваюся, у нас не гірше, а й навіть краще, – розповідає директор закладу Руслан Шевчук.

– Приємно, що подібними проєктами ми змінюємо уявлення про професійну освіту в країні, демонструючи, що зміни абсолютно реальні. За кожним таким успіхом стоїть титанічна праця значної кількості людей. Все заради того, аби студенти навчалися у гідних умовах та демонстрували достойні вміння на ринку праці.  Застосування передових технологій – це вимога часу», –  наголосив під час відкриття центру начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram