У Рівному вперше відбувся Форум регіонального розвитку

   

Понад 300 представників влади, бізнесу та громадських організацій зібралися сьогодні на Форум регіонального розвитку, мета якого – обговорити можливості розвитку громад та підняття економіки Рівненщини.

На форум запрошені підприємці області, інвестори, представники об’єднаних територіальних громад, громадських організацій, міжнародних партнерів та влади. Взяв участь в обговоренні директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Дискусії відбувалися в рамках трьох панельних сесій: відновлення економіки та нові підходи у стратегічному плануванні; успішні практики реалізації пріорітетів смарт-спеціалізації в області; посилення стійкості громад в умовах воєнного стану у співпраці з партнерськими організаціями та проєктами міжнародної технічної допомоги Україні.

Керівниця проєктів інклюзивного розвитку, відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Марія Гуцман, яка приєдналася до обговорення в режимі онлайн, наголосила, що організація підтримує ініціативи, які спрямовані на розвиток громад. Стратегії розбудови на місцях мають грунтуватися на принципах інклюзивності та залученості кожного.

«Рівненщина – це наша домівка. І те, якою вона буде в найближчій перспективі, залежить від кожного з нас. Дуже важливо розуміти, що у нас одне дихання і ми пліч-о-пліч працюємо задля майбутнього Рівненщини і України», – підсумував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram