У Рівному науковці та освітяни ділилися дослідженнями щодо духовних цінностей

   

На базі комунального закладу «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради 24 січня відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Особистість на шляху до духовних цінностей: теорія, практика, пошук».

Учасниками конференції стали близько ста учасників –  науковці, методисти та педагоги з дев’яти областей України: Волинської, Донецької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської. Тематика конференції охопила важливі проблеми та напрями виховання дітей та учнівської молоді. Організатором заходу є Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України та Інститутом проблем виховання.

Учасників конференції привітала заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Ольга Ладюк: «Духовність є вищим рівнем розвитку особистості, яка спроможна творити світ з добром для майбутнього», – розповіла освітянка.

Під час тематичних дискусійних платформ учасники конференції обговорили концептуальні ідеї формування національно-культурної ідентичності учня Нової української школи. Відбулася презентація результатів упровадження Програми «Нова українська школа у поступі до цінностей» учасників експерименту всеукраїнського рівня із Рівненської, Миколаївської, Хмельницької, Київської областей.

Учасники конференції окреслили національно-патріотичні орієнтири у духовному зростанні та особливості духовного, національного, патріотичного виховання на уроках історії, української мови та літератури в умовах сучасних викликів, а також розкрили механізми формування духовних цінностей в умовах освітнього процесу.

Учасників конференції привітали музичний гурт «Гроно» та учні наукового ліцею-інтернату. Результатом конференції стали рекомендації з пошуку духовних засад національно-культурної ідентифікації особистості та практичних орієнтирів виховання в учнів загальнолюдських та національних цінностей в рамках реалізації Програми «НУШ у поступі до цінностей».

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram