У Рівненській ОДА вирішували питання забезпечення доступу до якісного інтернету у школах найвіддаленіших куточків області

   

Як забезпечити доступ шкіл та учасників освітнього процесу у віддалених селах області до підключення якісного та швидкісного інтернету, вирішували спільно з представниками інтернет-провайдерів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, в. о. начальника управління освіти і науки  Олександр Набочук та начальник управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра 15 липня.

Ігор Тимошенко розповів, що у віддалених селах області забезпечення інтернетом є недостатньо якісним та запропонував провайдерам спільно напрацювати шляхи вирішення цього питання.

«Основними перешкодами у забезпеченні якісним інтернетом закладів освіти у найвіддаленіших населених пунктах є відсутність мережі та висока ціна за підключення», – зазначив Олександр Набочук.

Представники провайдерів поскаржились на низьку рентабельність підключення до інтернету віддалених населених пунктів з малою кількістю населення. Сторони обговорили можливості здешевити цей процес.

Учасники зустрічі домовилися сприяти одне одному у вирішенні питання забезпечення можливості підключення населення та шкіл області до якісного інтернету у всіх куточках області та обмінялись необхідною для цього інформацією.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram