Тривалість НМТ до 120 хвилин

   
Сьогодні, 3 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив https://t.me/SerhiyShkarlet/841, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.
«Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», – зазначив Сергій Шкарлет.
Міністр також повідомив, що освітяни та батьки впевнені, що тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни. Утім, педагоги та батьки вступників одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.

Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram