Сучасний технологічний центр для електрогазозварників створили на базі Дубенського профтехучилища

   

На базі державного навчального закладу «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище» запрацював сучасний навчально-практичний центр за професією «Електрогазозварник».

У структурі центру виробничі майстерні, одна з яких оснащена напівавтоматичним обладнанням і має 12 робочих постів, інша ж – призначена для ручного дугового і газового зварювання та має 9 постів.

На створення НПЦ та придбання зварювального обладнання із обласного бюджету виділено 2,3 млн грн, ще 31,4 тис грн власних коштів закладу спрямовано на ремонт приміщення.

Відтак, 84 учні, котрі навчаються за спеціальністю «електрогазозварник», здобуватимуть тепер професійні навички на сучасному обладнанні – українського, німецького, австрійського та польського виробництва.

«Розвиваючи мережу навчально-практичних центрів, ми кардинально змінюємо ставлення до закладів, які надають професійну освіту, – зазначив під час відкриття НПЦ голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. – Адже виробничі професії мають бути точкою росту Рівненщини. Коли три сторони трикутника «бізнес-освіта-влада» працюють в одній синергії, тоді ми випускаємо таких робітників, які потрібні регіону».

«На сьогодні в Україні лише 22 відсотки випускників із закладів професійної освіти. Водночас, у більшості цивілізованих країн – 40 відсотків. Потрібно розбудовувати потенціал профтехосвіти, працюючи із розумінням процесів, які відбуваються у реальному секторі економіки», – наголосив начальник управління освіти і науки  Петро Коржевський.

Додамо, що відкритий технологічний простір став 19-им у області.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram