Стартує онлайн-курс про дистанційне і змішане навчання у школах і профтехах – перший модуль вже у доступі

   

Сьогодні, 25 серпня 2020 року, стартує онлайн-курс про дистанційне та змішане навчання для педагогів і керівників шкіл та профтехів. Перший модуль курсу – про можливості дистанційного та змішаного навчання – вже доступний за посиланням.

На курс вже зареєструвались 19 885 вчителів і управлінців шкіл, а також 3 120 педагогів та керівників закладів профтехосвіти.

Перший модуль розраховано на освітян як закладів загальної середньої, так і професійно-технічної освіти. Він розкриває такі теми:

  • дистанційне навчання: відмінності між його різновидами, порівняння з очним навчанням, переваги та недоліки, що потрібно для його організації вчителям та учням;
  • змішане навчання: його моделі та компоненти, переваги для педагога, перші кроки при впровадженні.

Перший модуль містить добірку електронних освітніх ресурсів для дистанційного та змішаного навчання, інтерактивні вправи, опис успішних кейсів у школах світу, а також розроблені алгоритми, які допоможуть педагогам користуватись сервісами Moodle, Google Classroom, ClassDojo, Classtime, LearningApps.org. Наприкінці модуля учасники пройдуть підсумковий тест.

Наступний модуль – про організацію дистанційного та змішаного навчання у школі – з’явиться у доступі за тиждень, 1 вересня.

Нагадаємо, онлайн-курс про дистанційне і змішане навчання для педагогів і керівників закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти було презентовано під час Всеукраїнської Серпневої конференції, яка відбулась в онлайн-форматі 18 серпня 2020 року.

Курс розроблений МОН спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, який впроваджується Консорціумом ГО “DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні” та Цюріхського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія).

При підготовці курсу використані матеріали посібника “Організація дистанційного навчання в школі. Методичні рекомендації”, розробленого ГО “Смарт освіта” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Міністерство освіти і науки України


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram