Сталеві м’язи, емоційний вокал та «Дикі танці»: чим ще дивуватимуть глядачів фестивалю «З вірою в майбутнє»

   

Продовжуємо розповідати вам про підготовку колективів до участі у фестивалі «З вірою в майбутнє». Впродовж яскравого, насиченого дня глядачі зможуть насолодитися виступами колективів із 17 навчальних закладів зі всієї області. Школярі презентуватимуть себе у номінаціях: вокально-хоровий спів; хореографія; музичний жанр; художнє читання.

Фестиваль – завжди незабутнє свято! На сцені гала-концерту виступатимуть фольклорні колективи, хореографічі ансамблі, танцювальні студії, вокалісти, хор, інструментальні, народні колективи та навіть спортсмени. Ми впевнені, що цей день наповниться приємними емоціями, піднесеним настроєм та яскравими спогадами.

Колектив учнів, які представлятимуть Обласний спортивний ліцей м. Костопіль називається – «Чемпіони». І не спроста, адже всі учасники спортивно-акробатичної композиції «Борітеся – поборете!» є майстрами спорту України, один із них, Григорій Якубишин, – член збірної команди України з греко-римської боротьби, спорту для справжніх чоловіків з величезною силою волі. Спортсмени неодноразово виборювали призові місця на чемпіонатах України, міжнародних змаганнях з греко-римської боротьби, які відбувалися у Рівному, Тернополі, Києві, Мукачеві, Ужгороді, Одесі, а також у Польщі та Естонії.

Нашим чемпіонам по 16-17 років, з яких близько десяти років вони займаються боротьбою. За лаштунками успіху ліцеїстів-спортсменів щоденні тренування, змагання під керівництвом досвідчених тренерів. Вони крок за кроком ведуть борців до вершини, до перемоги. Тож, борітеся – поборете!

Любов до танцю та сцени, концерти та святкові заходи, репетиції та креативне дозвілля – все це об’єднало учнів «Вербської санаторної школи» у велику танцювальну родину під назвою «Вербиченька». У її складі 10 учасників віком від 13 до 17 років. Творче життя вирує тоді, коли в родині немає байдужих до своєї справи. А цей колектив щиро закоханий у танець. Уже шостий рік поспіль «Вербиченька» відкриває нові таланти і втретє готується підкорити сцену фестивалю зі своїми «Дикими танцями».

Патріотичні настрої в ритмі танцю та пісні намагатиметься донести глядачам колектив Обласного наукового ліцею м. Рівного «Разом до перемоги». «Все почалося не вчора, проте прагнення йти до цілі в мистецтві спонукало та переслідувало тріо, мало не з дитинства. Кульмінацією створення гурту став прихід у ліцей, адже саме тут діти знайшли своє місце, друзів та однодумців. Це й стало поштовхом до заснування ансамблю. Вокально-хореографічна композиція «Воля», яку представлятимуть на гала-концерті символічна і репрезентує той стан, де ми знаходимося і яким чином рухаємося до перемоги», – розповідають педагоги ліцею.

Нині вони ліцеїсти військового ліцею імені Костянтина Острозького та майбутні офіцери. Сила волі, кадетська витримка, військова дисципліна поєднана у хлопцях з творчим неспокоєм та любов’ю до пісні. Дев’ятеро учасників колективу «Вокальний спів» виконають на фестивалі композицію Олександра Пономарьова «Заспіваймо пісню про Україну».

Мріють про швидшу перемогу і діти, що одними із перших відчули на собі всю біль, яку принесла війна. Богдан та Дарина із Донеччини, Сергій і Катя із Харківської області…Це лише кілька дітей, що змогли вирватися з лап ворога і тепер вчаться у Клеванській санаторній школі. Близько двох місяців після початку війни діти перебували в окупації. Страх, біль, сльози, втрати…Це все те, що пережили ці маленькі українці. З перших днів війни заклад почав приймати у себе людей з числа ВПО та усіма силами намагався адаптувати їх до безтурботного життя. Разом із місцевими школярами, діти підготували ліричний виступ пронизаний патріотизмом та щирою дитячою вірою у щасливе майбутнє.

Відродити духовну культуру українського народу та розвиток бандурного мистецтва намагаються у Обласному мистецькому ліцеї с. Олександрія. У складі зразкової капели бандуристів «Струни вічності» 18 учнів.

Ганна Петрівська, Анна Блакитна та солістка Олександра Мельник, є неодноразовими переможцями у вокальних та бандурних конкурсах. Нещодавно колектив брав участь у благодійному фестивалі «Великодні піснеспіви в традиціях України та Польщі». Натхненні юнаки та дівчата в незмінній вишиванці вкладають у виконання всю свою душу. Ти мимоволі спиняєшся і слухаєш… В уяві зринають розповіді про мандрівних кобзарів, які єднали Україну та підіймали козацький дух.

Тужливий голос бандури, підбірка потужних патріотичних пісень, рухливі танці та демонстрація сталевих м’язів не залишать байдужими глядачів у залі. Тому, запрошуємо усіх охочих на обласний фестиваль-конкурс художньої творчості «З вірою у майбутнє», який розпочнеться 10 травня о 12.00 в Рівненському міському Палаці дітей та молоді.

Колектив «Вербиченька»

Вихованці гуртка «Вокальний спів»

Тріо «Разом до перемоги»

Колектив «Клеванської санаторної школи I-III ступенів»

Капела бандуристів «Струни вічності»

Колектив спортсменів «Чемпіони»


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram