Шкільний журнал тепер доступний цілодобово

   

В Україні запущено систему електронних класних журналів для шкіл Electronic Journal. Про це повідомляється  на сайті МОН.

Ресурс забезпечує вчителів, батьків та учнів цілодобовим доступом до шкільних оцінок, статистики відвідуваності та інших можливостей електронного класного журналу.

Запущена платформа дозволяє створювати документи, зокрема, класний журнал, в електронній формі.

Її використання регулюється відповідним наказом МОН про запровадження в дослідну експлуатацію програмного модуля електронних щоденників та журналів закладів загальної середньої освіти.

Також користувачі отримають доступ до переліку уроків в режимі онлайн із мобільних пристроїв або персонального комп’ютера. Розробники обіцяють, що сервіс буде адаптовано до роботи із різних гаджетів.

Функціонал  дозволяє учням, учителям і батькам за допомогою зручного онлайн-інструменту мати постійний доступ до цифрового аналога звичайного щоденника.

Окрім того, платформа може збирати освітню статистику з використанням індивідуальних даних учнів та педагогічних працівників із їх подальшою деперсоналізацією.

Це державна розробка, над якою працювала команда Міністерства освіти і науки України. Е-журнал є однією з частин автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ), розробленого на базі Інституту освітньої аналітики.

У матеріалі використано світлину із відкритих джерел.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram