Раннє втручання – запорука успішної інклюзії

   
До Дня захисту дітей в Костопільському інклюзивно-ресурсному центрі       № 2 відбувся 2 етап міжрегіональної конференції на тему «Раннє втручання – запорука успішної інклюзії’», спільно із ГО «Сонячний промінь» та Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання».

Захід проводився в рамках грантового проекту «Рівний доступ до освітніх і розвиткових послуг в Україні в контексті поширення COVID-19», який впроваджується ГО «Соціальна синергія» у партнерстві з Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання» та за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час проведення конференції учасники з числа представників освітньої галузі, соціальних працівників, практичних психологів, активістів батьківських ГО, батьків ознайомилися з місцем та значенням послуги раннього втручання в житті родин, що виховують дітей з особливостями та порушеннями розвитку, інвалідністю, особливими освітніми потребами чи ризиком їх появи. Учасники обговорили, як на надання медичних, соціальних та освітніх послуг дітям з інвалідністю та їх родинам вплинула пандемія COVID-19, в тому числі на прикладі результатів загальнонаціонального дослідження щодо доступності освітніх та розвиткових послуг для дітей різних соціальних груп, з різним рівнем необхідної підтримки та в різних населених пунктах (селі, містечку, місті тощо).

Щиро дякуємо чудовому, спікеру Alena Skrypko за теплу та інформативну зустріч і сподіваємося на подальшу співпрацю. Ми глибоко переконані, що об’єднавши зусилля, зможемо створити в Україні гідні умови для життя кожної дитини.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram