Психологічне здоровʼя: 10 порад, як вийти зі стану екзистенційної кризи

   

Виникає стан тривоги, відчуття глибокого психологічного дискомфорту в питаннях про сенс існування? Знайте, це початок екзистенційної кризи.

Сьогодні у межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської психологи нададуть 10 порад, які допоможуть вийти з такого стану.

??Змініть, те що можете. Наприклад, у квартирі пересуньте робочий стіл.

??Фізичні навантаження допоможуть зняти напруження в тілі. Це стосується і фізичної праці.

??Займіться творчістю. Спробуйте себе у малюванні, написанні віршів, оповіданнях, танцях тощо. Це відволікає від подій, що створюють умови для тривожного стану.

??Навчайтеся. Навчання – це чудовий спосіб зосередити увагу на корисному. Знайдіть цікаві курси англійської мови, дизайну або ІТ-сфери, наприклад, зараз доступні курси з ІТ в застосунку «Дія».

??Допомагайте іншим. Коли ми допомагаємо іншим, виникає відчуття потрібності та важливості, зокрема коли відчуваємо зворотну відповідь–вдячність.

??Спілкуйтеся. Попри те, що хочеться замкнутися в собі, варто більше спілкуватися з рідними та знайомими.Також знайомтеся з новими людьми.

??Читайте. Книги – чудовий спосіб відволіктися, побути на самоті та не думати про події навколо.

??Навчайте та діліться досвідом. Чудовий спосіб покращити свій стан – розповідати про техніки та вправи з подолання важкого стану, що саме допомогло Вам.

??Дотримуйтеся режиму дня та сну. Планування дня до найменших деталей дозволить відчувати контроль над ситуацією.

??Відстежуйте звички харчування, ходьби та постави. Корисні звички завжди допомагають підтримувати не тільки фізіологічні потреби організму, а й покращують емоційний стан.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram