Психологічна підтримка у закладах освіти

   

Психологічна служба закладів освіти докладає максимум зусиль для надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу, у тому числі внутрішньо переміщеним особам. Сьогодні це – 977 працівників психологічної служби, включаючи 47 психологів інклюзивно-ресурсних центрів.

На сайті Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти діє сторінка «Психологічна служба», на якій розміщено інформацію щодо екстреної психологічної допомоги та методичні ресурси з питань психологічної допомоги в умовах війни. Доступ до ресурсу за покликанням:

https://roippo.org.ua/activities/scientific_methodological/psykhologichna-sluzhba.php

Продовжена робота онлайн-спільнот:

«Психологи Рівненщини» (спільно з психологічною службою ДСНС України у Рівненській області) у мобільному додатку WatsApp – 42 учасники;

«Психологічна служба закладів освіти» – 70 учасників;

«Психологічна служба закладів фахової передвищої освіти» – 14 учасників;

 «Психологічна служба спеціальних шкіл» – 39 учасників (у мобільному додатку Viber).

Започаткована та надається консультативна допомога в асинхронному режимі через рубрику «питання-відповідь» на сторінках інституту у Facebook та Telegram. Доступ до ресурсу за покликанням: https://cutt.ly/o1o8m7K).

Для працівників психологічної служби закладів освіти розроблені методичні рекомендації «Консультування як вид психологічної допомоги учасникам освітнього процесу: методичний путівник».


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram