Прозорий розподіл планшетів та ноутбуків у заклади освіти. В Україні запустили онлайн-дашборд

   

Понад 130 000 ноутбуків і планшетів для вчителів та учнів у межах ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» передали партнери за час війни в Україні. Відтепер увесь процес передачі техніки, її кількість та розподіл по регіонах і закладах освіти можна прослідкувати на спеціальній інтерактивній мапі – дашборді.

МОН спільно з Мінцифрою запустили публічну інформаційну панель, яка сприятиме прозорій політиці отримання та розподілу допомоги від партнерів. Завдяки дашборду всі дані будуть відкриті для медіа, освітян та всіх бажаючих ознайомитися з ними.

На дашборді є всі дані з лютого 2022 року та видно скільки гаджетів отримав кожен регіон і заклад освіти. Також система автоматично обчислює потребу в межах області. Нині загальна потреба учнів у девайсах – 500 000 одиниць, а критична – 253 400.

З онлайн-дашбордом можна моніторити фактичне використання гаджетів. Усю техніку, яку передають партнери, автоматично під’єднуватимуть до електронної системи менеджменту. Так профільні міністерства та військові адміністрації матимуть доступ до оперативних даних щодо статусу роботи кожного ноутбука чи планшета.

Дані можна зручно фільтрувати: за областями, населеними пунктами, закладами освіти, партнерами з розвитку, користувачами (учитель / учень), кількістю і типом пристрою.
У дашборді є форма зворотного зв’язку, яка дозволяє повідомляти модераторів про відсутні дані.

«Дашборд надасть можливість батькам, освітянам, громадам та ЗМІ відстежувати процес передання техніки, а партнери з розвитку отримають зручну систему для аналізу та оцінювання актуальних потреб», — прокоментував заступник міністра освіти і науки Дмитро Завгородній.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram