Професійна освіта Рівненщини – формування людського капіталу

   

Формування людського капіталу є пріоритетним у діяльності департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. Сьогодні все більшої актуальності набуває підготовка кваліфікованого робітника відповідно до вимог ринку праці у тісній співпраці з бізнесом регіону.

У рамках роботи меблевого кластеру 7 грудня 2023 року відбулася ділова зустріч директора департаменту освіти і науки Петра КОРЖЕВСЬКОГО майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти з керівництвом Данської меблевої фабрики «Хйорт Кнутсен Україна».

Учасники зустрічі обговорили сучасні тенденції організації виробництва меблів, інноваційні підходи до підготовки робітничих кадрів, проведення навчання за короткотривалими програмами, і їх швидкий вихід на ринок праці, організацію підвищення кваліфікації робітників підприємства, познайомилися з колективом фабрики, з умовами праці та тонкощами сучасного виробництва м’яких меблів.

Петро Коржевський зазначив, що заклади професійної освіти суттєво оновлюють зміст навчальних програм і роблять акцент на практичній підготовці. Наші випускники мать достатньо компетенцій, щоб бути конкурентними на ринку праці, мати гідний заробіток. До процесу навчання залучатимемо роботодавців, які готові в подальшому надати робочі місця майбутнім фахівцям.

Данська меблева фабрика «Хйорт Кнутсен Україна» вже півстоліття виготовляє м’які меблі, створює атмосферу затишку та краси в оселях.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram