Із них 83 тисячі – діти пільгових категорій, а також учні 1–4 класів, які харчуються безкоштовно за рахунок коштів субвенції державного бюджету.🍴
🥘 Харчування у школах області відповідає сучасним вимогам: меню розроблене на основі рекомендацій шеф-кухаря Євгена Клопотенка та відповідає чинним нормам. Це – частина реформи шкільного харчування, впровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Головна мета – забезпечити дітей якісним і збалансованим раціоном, формувати культуру свідомого вибору здорової їжі та створювати умови для щоденного піклування про здоров’я з дитинства.
📎На Рівненщині у 47% шкіл здійснюють приготування та реалізацію готових страв самостійно, у 39% – запроваджено аутсорсинг, 13% – організовують харчування за допомогою замовлення послуг кейтерингу.
Комплексні зміни впроваджуються, аби школярі Рівненщини щодня мали доступ до безпечного, збалансованого та якісного харчування.
