Підтримка реформи професійної освіти України

   

На Рівненщині 27-28 вересня відбувся семінар із обміну досвідом «Професійна освіта України сьогодні. На шляху змін» у рамках Міжнародної співпраці з Цільовою установою «Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії» (SA Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus).
У заході взяли участь представники естонського проекту та працівники Житомирської державної адміністрації, Житомирської міської ради, керівників та майстрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Житомир.
Рівненщина представила успішний кейс формування трудового потенціалу області, формування регіональної системи підготовки робітничих кадрів, сучасний управлінський менеджмент.
Учасники заходу мали можливість попрацювати в експертному середовищі отримати поради, консультації з питань реформування професійної освіти, створення сучасного закладу професійної освіти, формування регіональної політики у сфері професійної освіти.
Директор департаменту освіти і науки Петро КОРЖЕВСЬКИЙ представив системні аспекти роботи з бізнесом регіону, механізми формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів відповідно до потреб ринку праці,
Керівники закладів професійної освіти області продемонстрували сучасні підходи до організації підготовки кваліфікованих робітників, формування сучасного освітнього середовище, ефективну роботу навчально-практичних центрів, сучасну навчально-виробничу базу, успішні інструменти для організації навчання упродовж життя, навчання за короткотривалими програмами та верифікацію кваліфікацій у кваліфікаційних центрах.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram