Петро Коржевський взяв участь у щорічній Серпневій конференції

   

У рамках Серпневої конференції 2023 «Освіта єднає» директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський взяв участь у панельний дискусії з теми розбудови мережі сучасних коледжів. Він презентував успішні кейси Рівненщини зі створення закладів професійної освіти нового покоління.

Петро Миколайович наголосив, що важливо не тільки створювати сучасне освітнє середовище, мати вмотивованого студента і педагога, а важливим є змінити філософією формування людського капіталу. Чи не головним є розбудова управлінського менеджменту, створення якісного контенту і надання можливостей вибудовувати власну освітню траєкторію кожному студенту.  Освітянин зробив акцент на важливості створення умов для формування кваліфікованих робітників нового покоління з  розумінням бізнес-процесів та надсучасним набором скілів для успішної самореалізації.

Нагадаємо, що щорічна Серпнева конференція є платформою для об’єднання фахівців із різних галузей освіти, зокрема педагогів, державних лідерів, міжнародних партнерів, представників громадських організацій та молоді.

Під час конференції учасники обговорили стратегічні напрями розвитку у сфері сучасної дошкільної та шкільної освіти, зокрема потенціал Нової української школи і коледжів майбутнього, вплив диджиталізації і штучного інтелекту на освітній процес, а також психічне й емоційне здоров’я вихователів.

Важливу роль надали інклюзивній освіті. Під час конференції презентували Національну стратегію розвитку інклюзивного навчання, що буде реалізуватися протягом 2023-2030 років.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram