Переможцям МАНу – відпочинок у «Електроніку»

   

Із 27 червня по 10 липня 2021 року з метою отримання обдарованою молоддю кваліфікованої навчальної, інформаційної та методичної допомоги і задоволення її потреб у професійному визначенні проведено три профільні літні школи Рівненської Малої академії наук учнівської молоді.

Майже п’ятдесят старшокласників з області, переможців ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України 2021 року, на два тижні прибули до Дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Електронік», щоб під час лекційних та практичних занять дізнатися багато нового у своїй галузі науки від провідних науковців Рівненщини, пізнавально помандрувати Волинню та Поліссям, заприятелювати з новими друзями з великої МАНівської родини, з користю для здоров’я відпочити.

За 14 днів навчання та відпочинку манівці встигли побувати у Дубно (історико-краєзнавчий музей) і Тараканові (Форт 316); Луцьку (музей сучасного українського мистецтва Корсаків, історико-краєзнавчий музей, Старе місто, будинок скульптора Голованя); Житомирі (музеї Сергія Корольова і космонавтики); Сарнах (історико-етнографічний музей та участь у науково-практичній конференції «Борис Швед і його «Поліщуки»; на базальтових стовпах (с. Іванова Долина, Костопільщина). Захопливих вражень та позитивних емоцій вистачило на усіх учасників шкіл.

Юні манівці активно долучилися до табірного життя в «Електроніку», беручи найактивнішу участь у його заходах. І майже в усіх турнірах 8 загін «МАНдражівці» здобував перемоги.

Офіційне закриття літніх профільних шкіл «Техніка і технології», «Мистецтво Волині у сучасному контексті», «Науки про Землю» відбулося за участі офіційних осіб – заступниці начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Марини ПАШКОВСЬКОЇ, директора РМАНУМ Олександра АНДРЄЄВА, директора ДСОК «Електронік-Рівне» Володимира ГЕРШУНА, заступника директора РМАНУМ Олександра МАЗУРА.

Манівці зі сльозами на очах згадували найцікавіші події двотижневого перебування, обмінювалися побажаннями, планували майбутні зустрічі, вже відчуваючи неминучу тугу прощання. Їх об’єднала РМАНУМ – тут вони стали переможцями і призерами ІІ і ІІІ етапів конкурсу-захисту. Та набагато ціннішим виявився досвід щоденного спілкування у таборі, де юні дослідники з різних профільних шкіл згуртувалися, обмінювалися ідеями, витворювали спільний простір, набували досвіду розуміти одне одного.

Було дружно, драйвово, креативно і не МАНДРАЖНО!!!

Упевнені: за юними МАНівцями УСПІШНЕ МАЙБУТНЄ нашої УКРАЇНИ!!!

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram