Освітній проєкт для молоді презентували на Рівненщині

   

Відбулася презентація освітнього ІТ-проєкту «Career Passport #Ukraine» («Паспорт Кар’єри»).

Ініціаторами стали компанія «Global Grid For Learning» (з технологічним центром у Рівному), лідер ринку освітніх послуг «Coursera» та департамент освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Долучитися до проєкту можуть учні 9-11 класів, випускники та внутрішньо переміщені громадяни, які володіють англійською мовою.

Учасники прослухають онлайн-курси від світових компаній за напрямами:

✅IT Support Professional, by Google.
✅Social Media Marketing, by Meta (Facebook).
✅Full Stack Software Developer, by IBM.

Безкоштовне навчання під супроводом менторів розпочнеться з 1 серпня та триватиме упродовж 3 місяців.
По завершенню слухачі зможуть отримати відповідні сертифікати, що підтверджуватимуть отримані навики.

«Наша освітня ініціатива має на меті допомогти молоді у складний для країни час. Безкоштовний доступ до найкращих світових курсів з ІТ-технологій, які ми пропонуємо, стануть першим кроком у майбутній кар’єрі молодої людини. Розпочнемо навчання спочатку для 200 дітей. Пілотна фаза всього проєкту триватиме з 1 серпня по 1 листопада. У подальших планах – всеукраїнське масштабування для 5-7 тисяч дітей із центром у Рівному», – розповідає керівник українського підрозділу компанії «GG4L» Олександр Стасюк.

Гостей презентації привітав голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, наголосивши на важливості такої освітньої ініціативи.

«Рівненщина дає старт багатьом успішним проєктам. Впевнений, що ця ідея також буде масштабована, адже інтерес до сфери ІТ колосальний».

 «Подібний проєкт – це можливість для молоді отримати затребувані на ринку навики, швидко знайти роботу в Україні та вільно почуватися у цифровому середовищі. Ми маємо створювати освітні можливості для молодих людей, дати знання, які дозволять працювати в ІТ-компаніях та лишатися в Україні”, – зазначає директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський.

Зареєструватися на навчання можна за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduv_N7yT3Waod3qnka5iw2Q6ba02z8oyBEPmgDA-hca-WNxw/viewform

Джерело світлин: Рівненська державна адміністрація та Департамент освіти і науки ОДА


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram