Освітній ХАБ Рівненщини підтримує тимчасово переміщених дітей з особливими освітніми потребами

   

В умовах війни важливо забезпечити надання корекційно-розвиткових послуг тим, хто найбільш вразливий. А це – діти з особливими освітніми потребами, які змушені були змінити місце проживання і знайшли прихисток на Рівненщині.

Задля підтримки таких дітей освітній ХАБ Рівненщини поповнився новим спільним проєктом департаменту освіти і науки облдержадміністрації, комунального закладу «Рівненський обласний навчально-реабілітаційний центр» Рівненської обласної ради та комунальної установи «Рівненський інклюзивно-ресурсний центр № 2» Рівненської міської ради.

Завдяки проєкту діти, які мають складні порушення розвитку, а саме, порушення інтелектуального розвитку в поєднанні з іншими порушеннями та (або) з розладами аутичного спектра, зможуть отримати якісні корекційно-розвиткові послуги.

Що для цього потрібно зробити?

Перший крок. Пройти комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини або отримати копію висновку, що був втрачений.

Це можливо здійснити в Рівненському інклюзивно-ресурсному центрі № 2 за адресою: м. Рівне, вул. Олени Пчілки, 9 (приміщення ЗОШ № 6). Контактний телефон керівника: 096-277-19-56, Оксана Кравцова.

Також батьки (інші законні представники) особи з особливими освітніми потребами можуть звернутися до найближчого ІРЦ області за місцем тимчасового проживання особи.

Другий крок. Отримавши висновок про комплексну оцінку, необхідно звернутися в Рівненський обласний навчально-реабілітаційний центр для проведення з дітьми корекційно-розвиткових занять. Адреса закладу:  м. Рівне, вул. О. Олеся, 16. Контактний телефон: 067-910-35-14, Людмила Дмитрук, заступник директора з навчально-виховної роботи.

У закладі працюють професійні спеціалісти, які займаються з дітьми віком від 3-х до 12-ти років на волонтерських засадах:

практичний психолог;

соціальний педагог;

вчитель-логопед;

вчитель-дефектолог.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram