«Освіта Рівненщини. Філософія змін 3:0»

   

Понад дві сотні освітян взяли участь у щорічному форумі, що відбувся на Рівненщині. В стінах Острозької академії учасники заходу обговорювали стратегію розвитку освіти області.

Пріорітетним у дискусіях стала реформа Нової української школи. Як продовжувати змінюватися в умовах війни, цифровізувати освітню галузь та подбати про ментальне здоров’я. Про це та не лише говорили в рамках спікерської та практичної платформ форуму.

«За останній рік Рівненщина стала центром мислення і створення нової свідомості. В стінах академії вже був новий міністр освіти Оксен Лісовий. Звідси він поїхав з розумінням того, що створення правильної реформи освіти неможливе без участі регіонів», – прокоментував голова РОДА Віталій Коваль. Він також наголосив на важливості національно-патріотичної складової в освіті НУШ.

В рамках практичної платформи учні змогли спробувати себе в ролі оператора дрону. Навчально-тренувальний комплекс, який поєднує симулятор та справжні FPV-дрони для ефективного засвоєння навичок управління безпілотниками представили на освітньому форумі вперше. Така техніка є доступною для навчальних закладів області.

Можливість використання такого обладнання є у навчально-практичних центрах Рівненщини. Адже в Здолбунові спеціалізуються на робототехніці і операторах дронів.

На форумі були представлені й інші освітні майстерні: 3D технологій та віртуальних мандрівок, подорожей з інтерактивним глобусом Orboot, можливостей ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами, керування роботами, електронних підручників, цифрових верстатів та інші.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram